Aquatherapie

aquatherapie torhout

Wat is aquatherapie?

Aquatherapie is een uitstekende methode om met verschillende klachten toch te kunnen oefenen/trainen. Doordat u in het water bijna gewichtloos kunt trainen is de belasting op uw spieren en gewrichten een stuk minder dan op het land. Toch ondervindt u door het water weerstand waardoor toch activiteit van uw lichaam wordt gevraagd.

Hoe werkt aquatherapie?

Het warme water van het zwembad zorgt ervoor dat je met aquatherapie wat meer ontspannen oefeningen kunt doen. Door de ‘opwaartse druk’ van het water kun je makkelijker bewegingen maken.

Niet alleen bewegen wordt makkelijker, maar je lichaam wordt ook een stuk stabieler. Stabiliteitsoefeningen die ‘op het droge’ soms niet altijd even makkelijk/mogelijk zijn kunnen hierdoor in het water vaak wel. Lang op een been staan wordt dan bijvoorbeeld ineens een stuk makkelijker.

 

Volgens verschillende onderzoeken binnen de revalidatiewetenschappen is er gebleken dat therapie in het water een positief effect heeft op de gezondheid.

aquatherapie zwembad torhout

Voor wie is aquatherapie?

Hydrotherapie is eigenlijk voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Of je nu chronische klachten hebt, of moet revalideren aan je schouder na een val, het kan allemaal! Je hoeft zeker geen waterrat te zijn, voor iedereen zijn er gerichte oefeningen met opbouw naar vooraf opgestelde doelen.